Campania parlamentară, la final! „A fost neobișnuită”

de Mircea GHIȚĂ Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 200
Campania pentru alegerile parlamentare a fost una dintre cele mai neobişnuite din ultimii 30 de ani, iar greul începe după 6 decembrie, când PNL şi USR-PLUS au de gestionat o relaţie nu uşoară, a declarat analistul Radu Magdin.
„A fost una dintre cele mai neobişnuite campanii din ultimii 30 ani. Pandemia a lăsat puţin spaţiu pentru campania partizană clasică, în ciuda eforturilor partidelor de a-şi impune mesajul despre gestiunea pandemiei şi despre consecinţele sale. Totul a gravitat în jurul temei sănătăţii, era şi greu să fie altfel. A reieşit deseori o încercare de a cupla alte teme mai mari cu pandemia, vezi discuţia despre politizarea din spitale sau despre corupţia din Sănătate. Campania faţă în faţă a fost la cota de avarie, dar nu toată lumea s-a descurcat la fel de bine. Este aici şi o discuţie despre cine este online şi cine nu”, consideră Radu Magdin.
În opinia sa, va fi probabil una dintre cele mai scăzute prezenţe la vot din istoria noastră democratică recent.
„Evaluarea campaniei o vom vedea duminică la urne, unde, tot probabil, vom avea printre cele mai mici prezenţe la vot din istoria noastră democratică recentă. Undeva probabil în intervalul 30 - 35%, dacă este să ne uităm la sondajele de opinie publicate în aceste zile. Nu cred, totuşi, că vom avea probleme de legitimitate democratică”, a precizat Magdin.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei