Ce vrea să schimbe "Noua Republică" la Constanța

de Alexandra BĂLAN Marţi, 10 Ianuarie 2012 1020
Reprezentanții mișcării "Noua Republică", în frunte cu liderul lor, Mihai Neamțu, s-au aflat la Constanța.
Potrivit lui Neamțu, "Noua Republică" reprezintă un proiect politic început în luna octombrie a anului 2011, care dorește să aducă pe scena românească alte tipologii de oameni decât cele întâlnite până în prezent. Majoritatea membrilor actuali sunt persoane care nu au avut legătură cu politica, "oameni tineri, care și-au făcut studiile în afara țării și care s-au întors cu un bagaj de cunoștințe pentru că vor să schimbe ceva".
Cele șapte principii pe care formațiunea lui Neamțu le propune spre o nouă Republică fac referire la cetățeni, popor, justiție, piață liberă, constituție, credință și memorie cu referire directă la istorie și viitor.
El este convins că proiectul pe care l-a lansat va schimba la față întreaga scenă politică în maximum cinci ani de zile, iar oamenii vor avea în sfârșit o opțiune de vot, care să nu aibă legătură cu actuala clasă și nici cu regimul de dinainte de 1989.
Deși mesajul sună utopic, reprezentanții noii formațiuni sunt gata să meargă până în pânzele albe, având ca țintă pentru alegerile din 2012, un loc în Parlament. Până atunci, însă, este cale lungă, iar membrii Noii Republici trebuie să colecteze un număr de 25.000 de semnături pentru a se putea înregistra ca partid la sfârșitul lunii martie.
"Constanța este un oraș important pentru economia României"
Cu privire la județul nostru, Mihai Neamțu a explicat că își dorește să acorde Constanței importanța pe care o merită, punând accent pe exploatarea patrimoniului cultural și a potențialului comercial pe care vechea cetate Tomis le deține. De asemenea, acesta a explicat că, din punct de vedere al electoratului, Constanța este unul dintre locurile în care a existat o prezența la vot mai mică de 30%.
Inițiatorul Noii Republici și-a prezentat echipa care se va ocupa de organizația de la Constanța și a explicat că la momentul actual aceasta are 36 de membri. Ambițiile sunt mari și aici, iar cea care se va ocupa ca lucrurile să meargă ca pe roate este Silvia Savin.
"Momentan trebuie să strân-gem cele aproxi-mativ 700 de sem-nături necesare din fiecare oraș. (…) În privința alegerilor din 2012, ne dorim să avem liste complete și pentru Consiliul Județean și pentru cel Local municipal. Nu excludem și posibilitatea unor candidați pentru funcția de primar", a explicat Savin, de profesie medic chirurg.  
Taguri

Comentează știrea

marian . ghe@!gmail.com
10 ianuarie 2012
marian

sa dea domnul sa se schimbe. mult succes

Carul cu nemultumiti
10 ianuarie 2012
Urari !

Din tot sufletul, doresc d-lui Mihai Neamtu ,reusita in tot ce intentioneaza sa faca.Vom sprijini actiunile sale cu toata convingerea ."Cine nu risca ,nu cistiga !" Mult succes !

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei