CEx PSD la malul mării. Social-democrații decid strategia privind ministerele lăsate libere de ALDE

de Cuget Liber Sâmbătă, 31 August 2019 159
Social-democrații s-au reunit, sâmbătă, la Mamaia, în ședința Comitetului Executiv al partidului pentru a discuta situația ministerelor lăsate libere după plecarea ALDE de la guvernare. Ședința va fi urmată de întâlnirea deputaților și senatorilor PSD cu conducerea partidului. Discuțiile au loc în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a trimis guvernul în Parlament, pentru a obține votul pe o nouă formulă, după ce ALDE a rupt coaliția cu social-democrații.

Dăncilă a susținut că există parlamentari ALDE care aveau îndoieli privind ruptura cu PSD. "Am discutat nu numai cu parlamentarii ALDE, am prieteni în ALDE pe care îi respect și care aveau îndoieli referitor la această ruptură de PSD. Vom vedea, nimeni nu obligă pe nimeni. Eu sincer m-aș bucura dacă dintre colegii noștri și partenerii noștri de doi ani și jumătate s-ar întoarce și am putea să construim împreună. Am făcut foarte multe lucruri bune împreună și cred că este de datoria noastră să dăm dovadă de responsabilitate și să continuăm aceste lucruri bune pentru români și România", a spus președintele PSD. ​

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, la finalul Conferinței Județene a PSD Constanța, că la reuniunea CExN al PSD de sâmbătă se va face o analiză a portofoliilor și a pașilor pentru perioada următoare. "Ne vom replia și vom continua lupta. Pe toți cei care acum vin și ne dau sugestii să plecăm de la guvernare eu îi sfătuiesc să-și țină sugestiile pentru propriul partid - noi nu ne uităm în ograda altuia - și să ne lase pe noi să ne organizăm și să vedem care sunt cele mai bune soluții pentru România și pentru români", a spus premierul, citat de Agerpres. 

Comitetul Executiv era programat să înceapă la ora 10.00, însă a fost devansat cu o oră. Reuniunea CEx va fi urmată de ședința grupurilor parlamentare, în condițiile în care marea miză este obținerea unui nou sprijin în Parlament pentru o nouă formulă guvernamentală, după ruperea coaliției cu ALDE.

Gabriela Firea a susținut, înaintea reuniunii, că nimeni din interiorul CEx nu a solicitat până acum ieșirea PSD de la guvernare, în pofida unor relatări din presă, dar a precizat că există îngrijorare în interiorul partidului față de situația în care se află. Ea a mai susținut că speră că nici președintele Klaus Iohannis, nici premierul și nici parlamentarii nu vor intrarea într-o criză guvernamentală în care executivul și instituțiile statului să nu mai poată funcționa. 

"Ce ar însemna o țară într-o criza guvernamentală. Doamne ferește de o catastrofă, de un moment neplăcut. Nu cred că președintele României va lăsa România într-o situație de criză în care guvernul să nu mai poată ține ședințe, ministerele să nu mai poată lua decizii. (...) Românii trebuie să știe că nu își vor mai lua salariile și pensiile", a susținut Firea. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul ședinței Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbește să meargă în Parlament și că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziția trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moțiune.
"Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic și am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă", a mai susținut Dăncilă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei