Ciucă: „Avem cea mai mare sumă pentru investiții din ultimii 32 de ani”

de Mircea GHIȚĂ Luni, 20 Decembrie 2021 128
„Bugetul pe 2022 are cea mai mare alocare pentru investiţii din ultimii 32 de ani, dublul sumei investiţiilor realizate în 2019”, a spus premierul Nicolae Ciucă.
„Avem pe masa ședinței de Guvern bugetul ce include cea mai mare alocare de investiții din utimii 32 de ani. Fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde de lei, care reprezintă practic dublul sumei de investiții realizate în 2019. Valoarea acestor bani constă în beneficiile pe care le vor aduce pentru oameni proiectele realizate”, a spus premierul.
Declarația vine după ce Cîțu a spus că suma alocată pentru investiții este sub pragul stabilit în coaliție.
„Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a spus președintele PNL.
„Coaliția cu PSD a fost un compromis. Acum nu cred că se mai poate face ceva la acest buget, trebuie să discutăm în PNL. Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe”, a adăugat el.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei