Cluburile sportive, în atenția aleșilor locali privind "risipa" de bani

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 30 Iulie 2016 178
Consilierii locali ai municipiului Constanța au votat două proiecte de hotărâre ce vizau alocarea unor bani cluburilor sportive din Constanța, însă sumele aprobate nu sunt cele care erau prevăzute inițial în proiect.
Astfel, primul proiect prevedea alocarea sumei de șase milioane de lei din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Asociației Handbal Club Dobrogea Sud Constanța în anul competițional 2016 - 2017. În plus, pe masa aleșilor s-a mai aflat și proiectul privind alocarea sumei de 1,6 milioane de lei din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Asociației Club Sportiv Handbal Club Farul Constanța în anul competițional 2016-2017.
Cele două proiecte au iscat destul de multe discuții, deoarece liberalii au întrebat unde se duc, practic, acești bani. Un alt motiv a fost acela că, angajații cluburilor ar avea salarii de 9.000 de lei, bani ce ar proveni de la bugetul local, liberalii sfătuindu-i pe reprezentanții cluburilor că ar fi bine să-și găsească sponsori și să nu mai aștepte mereu bani de la bugetul local.
În cele din urmă, consilierul local de la PMP, Alexandru Zabara, a formulat un amendament prin care a propus ca ambele echipe să primească, împreună, cele șase milioane de lei.
În consecință, aleșii au fost de acord, astfel că, prima echipă va primi doar 4,4 milioane de lei în loc de cele șase prevăzute în proiect, iar Asociația Club Sportiv Handbal Club Farul Constanța va primi 1,6 milioane de lei.
Pe de altă parte, referitor la alocările de bani cluburilor sportive, consilierul independent Andrei Popescu a propus ca pentru astfel de proceduri să fie organizate dezbateri publice pentru consultarea populației.
În altă ordine de idei, tot în domeniul sportiv, s-a votat și proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 216.050 lei din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv "Farul" Constanța care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din prima parte a anului 2016. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei