Consilierii locali din Constanța, convocați în ședință de edilul Vergil Chițac

de Carmen MOCANU Joi, 11 Ianuarie 2024 1014
Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, i-a convocat pe aleșii locali în cadrul unei ședințe extraordinare, joi, 11 ianuarie, ora 15 .00.
Întâlnirea se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. Pe ordinea de zi sunt trei proiecte de hotărâre.
Primul dintre acestea, vizează constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al lui Romeo Stavăr Vergea, de la USR, şi vacantarea locului de consilier local deţinut de acesta.

Al doilea proiect face referire la aprobarea asigurării cofinanţării pentru obiectivul de investiţii „Proiect tehnic, execuţie lucrări şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii „Construire stadion „Gheorghe Hagi″, str. Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanţa″.
Astfel, proiectul noului stadion este susținut în continuare, în totalitate, de municipalitate. În acest sens, primarul Constanței, Vergil Chițac, va propune consilierilor locali, aprobarea suplimentării cu încă 4.397.794,99 lei fără TVA a cofinanțării de la bugetul local a proiectului „Construire stadion Gheorghe Hagi”.
Suplimentarea a fost generată de taxele Casei Sociale a Constructorilor, Inspectoratului de Stat în Construcții, Ordinului Arhitecților din România, precum și cota Companiei Naționale de Investiții .
„Voi continua să mă implic în asigurarea finanțării stadionului, așa cum am făcut și pentru Cazinou. Nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării și sper ca în luna iulie, anul acesta, să înceapă lucrările la noul stadion”, a declarat edilul Vergil Chițac.
Reamintim faptul că proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local. Dacă va fi aprobată suplimentarea cofinanțării, contribuția municipiului Constanța va ajunge la 52.461.127, 96 lei fără TVA.
La finalizarea lucrărilor, Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore. Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim).
 
În altă ordine de idei, al treilea proiect ce ar urma să-l voteze consilierii, privește aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învățământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2024-2025.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei