Consilierii PDL Iustin Fabian Roman și Sorina Tușa s-au opus majorării gigacaloriei

de Carmen MOCANU Marţi, 26 Martie 2013 313
Consilierii locali PDL au fost singurii care au votat, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, împotriva proiectului de majorare a prețului gigacaloriei la 358,54 lei/Gcal.
"În momentul față, USL are puterea deplină și îi poate ajuta pe constănțeni să plătească o gigacalorie mai ieftină. Nu suntem de acord ca populația să plătească și mai mult decât o face deja pentru căldura pe care o primește iarna. Situația economică este oricum destul de sensibilă, iar autoritățile publice locale ar trebui să ajute oamenii să aibă o viață mai bună, nicidecum să o îngreuneze. Spunem asta în special din cauza faptului că în campania electorală pentru alegerile parlamentare, candidații Partidului Democrat Liberal au venit nu numai cu promisiuni, ci și cu o soluție concretă pentru ca cetățenii Constanței să beneficieze de scutiri la taxa gigacaloriei. Așa cum constănțenii își amintesc, PDL a propus susținerea unui proiect denumit «Bani pentru căldură», care viza instituirea unei taxe de solidaritate față de cetățenii județului Constanța de către companiile care desfășoară activități de exploatare a resurselor naturale și de generare a energiei electrice, nucleare și eoliene în județ, dar și în zona economică a Mării Negre. Taxa ar fi trebuit calculată procentual, prin raportarea la volumul activității de exploatare a resurselor naturale de gaze și petrol, precum și la volumul activității de generare a energiei electrice. Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu se mândresc că partidul lor este la guvernare, iar noi le sugerăm ca, în loc să ceară funcții pentru prieteni, să ia atitudine pentru Constanța și constănțeni", a declarat consilierul local Iustin Fabian Roman, prim-vicepreședinte al PDL Constanța.
La rândul său, Sorina Tușa, consilier local PDL, spune că o soluție ar fi redirecționarea gazelor naturale pe care OMV Petrom le transformă în energie electrică și le vinde extern, în combustibil pentru CET-uri. Astfel, energia termică distribuită către populație ar avea un preț cel puțin decent. "Interesul nostru este ca oamenii să aibă un trai mai bun. Deja populația traversează o perioadă prelungită de criză economică, iar plata căldurii a devenit o povară. Nu este normal ca oamenii să plătească întreținerea și să rămână fără bani de mâncare sau să nu mai aibă cu ce să își trimită copiii la școală. Treaba noastră de aleși locali este să ajutăm constănțenii, nu să ne punem prietenii pe funcție", a declarat Sorina Tușa, consilier local PDL.
Taguri

Comentează știrea

bok
26 martie 2013
ce de makedoni

ce de makedoni la pdl

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei