Consiliul Judeţean Constanţa reabilitează încă un drum prin fonduri europene

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 21 Ianuarie 2024 735
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a prezentat pe pagina sa oficială de Facebook un nou proiect al instituţiei pe care o reprezintă care a fost depus pentru finanţare.
Este vorba despre un drum care leagă localităţile Tariverde şi Crucea.
„Am depus la finanțare prin fonduri europene un nou proiect de reabilitare de drum județean. Este vorba despre drumul județean 226 A și 226B ce leagă localitățile Tariverde și Crucea. Lungimea totală proiectată este de 33 de km, iar valoarea investiției se ridică la peste 150 de milioane de lei. Acest drum are nevoie de intervenții capitale din mai multe motive. Un sector de aproximativ 12 km nu este asfaltat, acest drum deservește cariera de piatră de la Pantelimon și se impune aducerea lui la normele de trafic greu și foarte greu, deservește cetatea Ulmetum de la Pantelimon, tranzitează 5 localități şi asigură conectivitatea între Cetatea Histria și drumurile naționale 22 și 2A.
Echipa de proiecte din cadrul Consiliul Județean Constanța a recepționat documentația aferentă proiectul tehnic la sfârșitul anului trecut și s-a ocupat de scrierea cererii de finanțare prin care putem atrage acești bani europeni importanți. Urmează să demarăm achiziția pentru execuția de lucrări în perioada imediat următoare”, a transmis Petre Enciu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei