Consiliul Tripartit pentru Dialog Social se reuneşte la Palatul Victoria; salariul minim - pe agenda discuţiilor

de Alina DRACOPOL Miercuri, 16 Noiembrie 2022 183
Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social se reuneşte, miercuri, la Palatul Victoria, subiectul legat de salariul minim pe economie urmând să se regăsească pe agenda discuţiilor, scrie Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut, marţi, la Parlament, precizări legate de această reuniune.

"Mâine (miercuri - n.r.) vom avea o întâlnire tripartită la Guvern şi vom stabili cu partenerii sociali tot ceea ţine de mărirea salariului minim", a afirmat Ciucă, la Parlament.

Întrebat dacă în salariul minim de 3.000 de lei se vor menţine 200 de lei scutiţi de impozit, Ciucă a spus: "În varianta în care ne oprim la 3.000 de lei, cei 200 de lei vor fi incluşi. Probabil va exista varianta ca angajatorul, voluntar, să asigure 200 de lei, peste 3.000 lei".

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marţi, pe aceeaşi temă, că îşi doreşte ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare noua variantă a salariului minim, cel mai probabil de 3.000 de lei, din care 200 de lei să fie scutiţi de impozit, varianta finală urmând însă a fi stabilită în urma discuţiilor cu partenerii sociali, respectiv în coaliţia de guvernare.

Taguri

Comentează știrea

pensionaru suparat
16 noiembrie 2022
de ce nu si pensia minima

de ce nu si pensia minima ??? nici cu ea nu se poate trai de decenii !!! este foarte usor de scos o ordonanta de modificare a legii actuale dar este clar ca nu se vrea; se asteapta ca batranii cu pensii foarte mici sa moara mai repede de foame frig si lipsa medicamentelor, asta este adevarul si asta este crima cu premeditare

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei