Corupţii nu mai pot participa la alegeri. Klaus Iohannis a promulgat legea

de Mircea GHIȚĂ Luni, 07 Noiembrie 2022 163
Proiectul inițiat de deputatul PNL Raluca Turcan în urmă cu cinci ani, acela de a interzice accesul persoanelor condamnate să participe la alegeri, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis.
Turcan susține că, deși în alte țări europene este un lucru de bun simț și se aplică fără a exista o lege în acest sens, în România a fost nevoie de dezbateri adânci, jigniri și alte atacuri.
„În 2017 am inițiat un proiect de lege prin care solicitam ca persoanele corupte să nu mai poată fi alese în funcții publice. Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care face imposibilă accederea în funcții alese a persoanelor condamnate penal, după ce proiectul a trecut prin cele două camere ale parlamentului la 5 ani distanță”, a spus Raluca Turcan
„Politica, atât la nivel înalt, cât și la nivel local, poate fi făcută în mod profesionist doar cu oameni onești şi integri, oameni care nu pot fi șantajați”, a mai explicat Turcan.
Ea susține că această lege ar trebui să fie un semnal clar pentru mai mulți oameni politici, atât de la nivel central, cât și de la nivel local.

Taguri

Comentează știrea

Ei
8 noiembrie 2022
Erorile neamului vanzator

El si ea de ce nu demisionează?!?

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei