Crin Antonescu a avut, în SUA, o întâlnire cu Hoyt Yee

de Carmen MOCANU Marţi, 13 Mai 2014 156
Președintele PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit la Washington DC, cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene si euroasiatice Hoyt Yee, cu care a discutat despre situația din Ucraina și Republica Moldova, precum și despre angajamentele militare ale României și NATO. 

Întrevederea lui Antonescu cu oficialul american vine după vizita lui Hoyt Yee la București, în 29 aprilie, unde a avut discuții cu liderii politici la Ambasada SUA.

"Întâlnirea de la Departamentul de Stat a fost un excelent prilej pentru Crin Antonescu de a sublinia importanța creșterii prezenței militare americane în estul Europei și în mod special în România, în contextul crizei din Ucraina, ca o dovadă a angajamentului SUA față de aliații din zonă în materie de securitate, că spiritul articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic rămâne la fel de puternic. În acest context, cei doi au exprimat necesitatea creșterii bugetelor alocate apărării la nivelul Europei, liderul liberal arătând că susține cu tărie creșterea rapidă, până în 2016, a bugetului MApN la nivelul a 2% din PIB. El a prezentat propunerea făcută ca toate partidele parlamentare să susțină această majorare și să-și asume că pe o perioadă de minim 5 ani cheltuielile militare nu vor fi diminuate", se arată într-un comunicat al PNL remis, astăzi, agenției Mediafax.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei