Cum au sărbătorit locuitorii din Medgidia Ziua de 9 Mai

de Carmen MOCANU Marţi, 10 Mai 2016 141
Locuitorii din Medgidia au serbat, ieri, 9 Mai, o zi cu triplă semnificație pentru români. Mai exact, Ziua Independenței, proclamată în anul 1877, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Evenimentul s-a desfășurat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu" și a debutat cu intonarea imnurilor României și cel a Uniunii Europene și arborarea drapelelor. Fanfara "Dan Spătaru" a fost cea care a oferit spectacolul muzical, ca de fiecare dată alături de cetățeni și administrație. A urmat o scurtă prezentare a triplei semnificații a zilei de 9 mai - Ziua Europei, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Independenței, proclamată în anul 1877. 

Șeful Casei de Cultură "Ioan N. Roman", actorul Florin Oprică, a recitat poezia "Țara mea" de Gheorghe Tomozei, urmat de solistul Casei de Cultură, Sorin Banciu, care a interpretat o melodie patriotică din repertoriul muzicii populare românești.

La eveniment au participat primarul Marian Iordache, viceprimarul Luminița Vlădescu, precum și oficiali ai unităților militare din Medgidia. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei