Dacian Cioloș: Sper ca Guvernul să nu joace politic și deschiderea școlilor

de Cuget Liber Duminică, 06 Septembrie 2020 136
Copreședintele Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat astăzi, la Sibiu, că elevii ar trebui să poată să meargă la școală în condiții de siguranță sanitară, iar autoritățile atât cele locale, cât și cele centrale au avut timp să pregătească deschiderea noului an școlar, potrivit Agerpres.

"În mod normal nu ar trebui să fie niciun motiv ca școala să nu înceapă la timp. Și o spun foarte direct, sper ca Guvernul să nu joace politic și povestea asta cu deschiderea sau cu amânarea deschiderii școlii, pentru că autoritățile locale au o responsabilitate în a pregăti infrastructura să fie gata să primească elevii și la fel, ministerul să pregătească tot ce ține de partea profesorală. Au avut timp să o facă. Mandatul primarilor a fost prelungit. Știau foarte bine că trebuiau să pregătească începerea anului școlar pentru că alegerile vor fi doar la sfârșitul lunii septembrie în cel mai bun caz. Deci, e un subiect cu care nu ne putem juca", a spus Dacian Cioloș, într-o conferință de presă.

Cioloș spune că politizarea sistemului de învățământ este o problemă ce ar trebui rezolvată.

"Așa cum din primăvară încoace vorbim foarte mult de sănătate și am văzut cum problemele sistemice, structurale, pe care nu le-am rezolvat în sănătate în ultimii ani, (...) cum ne-au explodat în față, acum, într-o situație de criză. La fel, acum vedem cealaltă mare problemă a României, educația, sistemul de educație. Și pe acesta l-am politizat până în dinți. Inspectoratele școlare sunt pline de sinecuri politice, ca să nu mai vorbesc de conducerile multor școli. (...) Deci, da, cred că școlile ar trebui deschise. Evident că sunt riscuri, dar de asta avem autorități, ca să reducă riscurile respective", a arătat Dacian Cioloș.

Potrivit lui Cioloș, autoritățile ar trebui să fie pregătite ca elevii să facă și cursuri online, dar asta ar fi doar o soluție de rezervă.

"Dacă e să ne pregătim pentru ceea ce urmează, ar trebui să fim pregătiți și pentru situația asta de rezervă, școala online, dar acolo unde e posibil (...) ar trebui să începem și școală fizică", a adăugat Dacian Cioloș.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei