Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului liberal European ALDE la Congresul de la Stockholm

de Madalina PETRESCU Duminică, 28 Mai 2023 256
Vicepreşedintele USR Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului european ALDE şi va avea un mandat de doi ani în conducerea formaţiunii, a anunţat, duminică, Uniunea Salvaţi România.

Delegaţi din peste 60 de partide, reuniţi la Congresul ALDE de la Stockholm, au apreciat experienţa lui Dan Barna şi implicarea acestuia în promovarea liberalismului în Uniunea Europeană şi vecinătatea acesteia, se precizează într-un comunicat al USR.

„La fel ca mulți dintre noi, datorez Europei ceea ce sunt astăzi. Iar colegii europeni din peste 60 de partide liberale au considerat că experiența acumulată în toți acești ani ne va fi tuturor utilă în lupta pentru valorile liberale și europene din România, Uniunea Europeană și vecinătatea acesteia.
Aceste valori ne asigură în continuare calea spre dezvoltare și proiecte de succes precum PNRR și vor reprezenta fundația solidă pentru combaterea populismului și a extremismului.

Mulțumesc colegilor din familia europeană liberală pentru susținere. Vom începe să lucrăm împreună pentru alegerile din 2024. Vom reuși împreună!”, a scris pe Facebook, Dan Barna.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, liderul delegaţiei prezente la Stockholm, a apreciat că, după alegerea lui Dan Barna ca vicepreşedinte ALDE, „USR are o voce europeană şi mai puternică”.

Din delegaţia aflată la Congresul ALDE mai fac parte parlamentarii Diana Buzoianu, Ionuţ Moşteanu, Cristina Prună, Cristian Seidler, europarlamentarul USR Vlad Botoş, preşedintele USR Bucureşti Vlad Voiculescu şi primari USR, printre care Elena Lasconi, Radu Mihaiu, Clotilde Armand şi Raul Urdă.

„Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) este formată din 60 de partide liberale din întreaga Europă şi este reprezentată în instituţiile Uniunii Europene cu 65 de deputaţi şi cinci membri ai Comisiei Europene”, se menţionează în comunicatul USR. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei