Daniel Moraru, de la AUR Constanţa: "În două săptămâni vom avea candidatul pentru CJC"

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 23 Februarie 2024 1357
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, filiala Constanța, a susținut, joi, o conferintă de presă în cadrul căreia s-au discutat mai multe teme de interes local și național. La conferință au participat Prinţul Dimitrie Sturdza, deputatul Dănuţ Aelenei, senatoarea Evdochia Aelenei, coordonatorul județean al filialei AUR Constanţa, Daniel Moraru, și Nicolae Vlahu.
În deschiderea conferinţei, Daniel Moraru a vorbit despre "Legea Codrului de Aur". „Este un departament pe care noi l-am înființat. Este vorba despre salvarea pădurilor. Procesul de deșertificare a României trebuie încetinit și apoi stopat. În zona Olteniei și în județele limitrofe Dunării de Jos s-a defrișat foarte mult. Şi Dobrogea suferă de acest sindrom al lipsei de implicare. Ploaia vine doar dacă ai masă verde la sol. Vedem în țări precum în Emiratele Arabe Unite ploi pentru că au această masă verde la sol. Fără implicare în acest domeniu clima se va schimba drastic în România. În mod sigur vom avea rezultate mai bune atunci când vom avea un cuvânt puternic de spus atunci când vom ajunge în Parlament", a spus Daniel Moraru.
Referitor la alegerile care se apropie, el a adăugat că „astăzi avem în 63 de localități candidați care în acest weekend se vor prezenta la interviu. Fiecare organizație locală are dreptul de a-și promova un candidat propriu. Ei trebuie să fie convinși că au tot sprijinul nostru. Sunt foarte puțini care ar putea să nu treacă punctajul pentru că cei care I-au propus au respectat toate cerințele impuse. Mergem doar cu oamenii care au șansă reală. La CJC încă nu avem candidat. Încă suntem în negocieri pentru candidatul CJC. Vrem să luăm cea mai bună hotărâre pentru că este o poziție foarte importantă. În mod sigur în două săptămâni vom avea candidatul pentru CJC”.
Cât despre comasarea alegerilor, Nicolae Vlahu a spus că, în opinia sa, este o variantă nelegală.
„Trebuie să vorbim despre această comasare. De frica AUR, PSD și PNL au intrat într-un mariaj politic contrar naturii. Au inventat această comasare pentru a se lupta cu extremismul. Întreb și eu, ce înseamnă extremism? Varianta aceasta oricum ne face pe noi câștigători. Această variantă este nelegală și contrară Constituției. Au mai încercat o dată cu USL în 2012. Românii s-au săturat de aceleași două partide aflate la guvernare”, a declarat Nicolae Vlahu.
La rândul lui, Prinţul Dimitrie Sturdza a spus că, pentru români, este o zi tristă. „Mă uit pe fereastră și văd că este soare dar de fapt este o zi mohorâtă. În România democrația este în doliu. Este o încălcare gravă a Constituției. La 20 de ani m-am angajat în lupta pentru libertate. Luptam împotriva regimului comunist. Ştiu ce înseamnă dictatura. Astăzi PSD și PNL formează un partid unic care amenință democrația din România", a spus el.
Mircea GHIŢĂ
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei