De ce a fost respinsă candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei

de Cuget Liber Miercuri, 20 Aprilie 2016 144
Judecătorii de la Tribunalul București au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, precizând că au fost îndeplinite condițiile legale pentru un număr de doar 2.550 de semnături din totalul de 5.076 pe care candidatul le-a prezentat.
"Examinând listele de susținători înaintate de Biroul Electoral de Circumscripție nr. 4 – Sector 4 (în copie și original), tribunalul constată că nu au fost îndeplinite condițiile prevăzute de lege decât pentru un număr de 2.550 de susținători. Pentru diferența până la 5.076 susținători, tribunalul a observat că pentru o parte dintre aceștia nu sunt respectate cerințele legale privind menționarea în cuprinsul listelor a sectorului în care aceștia își au domiciliul sau reședința. De asemenea, tribunalul a constatat și lipsa mențiunii datei de naștere pentru o altă parte dintre susținători sau neîndeplinirea vârstei ce le conferă dreptul de a vota, precul și lipsa mențiunii cetățeniei", au scris magistrații în motivarea sentinței prin care a fost respinsă candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

Judecătorii au precizat că în condițiile în care modelul listei de semnături este stabilit prin Hotărâre de Guvern, aceasta trebuie completată la toate rubricile, completarea eronată sau parțială atrăgând nevalabilitatea.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei