Puiu Hașotti: "Decizia de a nu mai fi ministrul Culturii îmi aparține 100%"

de Alexandra BĂLAN Joi, 20 Decembrie 2012 422
Senatorul Partidului Național Li-beral, Puiu Hașotti, a vorbit ziarului Cuget Liber despre decizia de a renunța la conducerea Ministerului Culturii, precum și despre înlocui-rea sa cu Daniel Barbu.

Proaspăt ales pentru un nou mandat în Parlamentul României cu 37.305 de voturi și un procent de 66,64%, Hașotti a explicat că decizia de a nu face parte din Guvernul Ponta 2 îi aparține, precizând că el a fost cel care l-a propus pe Barbu pentru funcția de ministru al Culturii.
"Am fost la consultări și le-am spus că nu mai doresc să ocup această funcție. Decizia îmi aparține în proporție de 100%. Nu mă deranjează că a fost ales domnul Daniel Barbu. De fapt, eu l-am propus pentru această funcție pentru că mi s-a spus: «Bine, te-ai decis să pleci, dar pe cine punem în locul tău?». Propunerea mea a fost dânsul. Este un scriitor pasio-nat, cu foarte multe cărți publicate, un intelectual de seamă și un om foarte capabil despre care sunt convins că va face treabă bună la minister. Avem o relație de colabo-rare foarte bună. Voi fi, în mod neoficial, cel mai bun consilier al Ministrului Culturii", a explicat liberalul.
Hașotti a comentat și situația proiectelor discutate în perioada campaniei electorale, care, la momentul respectiv, erau prioritare pentru Ministerul Culturii în viitorul mandat.
"Totul rămâne în picioare. Nu se vor abandona proiectele", a spus senatorul liberal.
Reamintim că cele inițiative legis-lative se referă la completarea și modificare Legii nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, a Legii 182/2000 privind patrimoniul cultural mobil și la modificarea și completarea OG 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național. De asemenea, se dorește completarea HG 593 privind organizarea și funcționarea Institutului Național al Patrimoniului (INP), precum și la Ordinul ministrului Culturii privind constituirea unui colectiv de control pentru activitatea de protejare a monumentelor istorice. 

Taguri

Comentează știrea

un constantean!
20 decembrie 2012
..foarte rau!

....foarte rau Domnule Senator! Constanta are nevoie de ajutor mare in domeniul culturii. Sa intelegem ca va este mai usor in Senat? ..ca ati ales varianta cea mai ...calduta? Constanta o sa ramana mai departe cu problemele ei in cultura si cu deosebire in mostenirea istorica pe care nu le-a rezolvat de sute de ani. In primul rand, este vorba despre siturile arheologice. Stim ca la noi la CJ se asteapta aprobarea Listei domeniului public al judetului care cuprinde si cateva situri. Mai stim ca la nivelul Guvernului, respectiva hotarare a foat respinsa da cateva ori pentru ca nu avea avizele de pe la diverse ministere...asta pentru ca nimeni nu a facut nimic pentru asta iar de la nivelul nostru, din CJ nu se obtin decat promisiuni...asa ca in lipsa unui ministru al culturii care sa ne ajute efectiv ne multumim deocamdata si cu promisiunile...iar dumneavoastra sa aveti parte numai de succesuri in Senat

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei