Dezbatere de interes public la Medgidia. Ce reglementări noi apar

de Carmen MOCANU Vineri, 19 Decembrie 2014 132
Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a organizat, recent, o dezbatere publică cu trei teme de discuție: Regulament privind modul de organizare a pășunatului pe raza UAT Medgidia, Regulament privind organizarea și funcționarea cimitirului ortodox aparținând municipiului Medgidia și aflat în administrarea DGDPP și actualizarea taxelor locale, altele decât cele prevăzute de Codul fiscal.
"În ceea ce privește prima temă de discuție, s-au prezentat reglementările actuale ale modului de organizare a pășunatului. Mai exact, drepturile și obligațiile crescătorilor de animale. Aceștia sunt responsabili pentru parcela atribuită prin contract de închiriere, perioada legală de pășunat, respectiv 20 aprilie - 30 octombrie. Totodată, se interzice pășunatul pe drumuri de exploatare sau terenuri arabile, precum și creșterea de păsări sau porci pe lângă stână", a declarat edilul Marian Iordache.
El a adăugat că cea de-a doua temă de discuție a avut ca principal scop prezentarea regulamentului privind organizarea și funcționarea cimitirului ortodox, reguli referitoare la mai buna organizare.
"Există registre care țin evidența locurilor de veci, a programului, precum și reguli referitoare la transportul și înhumarea persoanelor decedate în alte țări sau în urma unor boli contagioase. Un alt punct din regulament vorbește despre concesionarea locurilor de înhumare, care se face la deces, dacă decedatul sau rudele au domiciliul legal în municipiul Medgidia, iar durata contractului de concesiune este de 25 de ani. La capitolul drepturi și obligații, au fost prezentate regulile de funcționare ale cimitirului. Astfel, este interzis accesul persoanelor în stare de ebrietate, al celor care practică comerțul, al persoanelor îmbrăcate sumar, indecent. Totodată, se interzice consumul de alcool, aruncarea deșeurilor în afara locurilor special amenajate, accesul cu animale dezlegate, precum și accesul tuturor vehiculelor, cu excepția celor care țin de întreținerea cimitirului, sau cele care transportă corpuri neînsuflețite la locurile de înhumare", a mai spus primarul Marian Iordache.
El a mai adăugat că nerespectarea acestor reguli constituie contravenție, iar contravenienții vor fi amendați de Poliția Locală.
Referitor la ultimul punct, au fost enumerate taxele practicate de DGDPP Medgidia. Drept urmare, tarifele au fost modificate ținând cont de rata inflației pe ultimii ani și de faptul că taxele, altele decât cele stabilite prin Codul fiscal nu au fost actualizate din 2011, iar altele din 2006, așa cum reiese din hotărârile de consiliu. Potrivit noului regulament, tarifele de închiriere teren pentru producție și depozitare fără amplasare de construcții sunt următoarele: zona I - 1,50 lei/mp, zona II - 1,00 lei/mp, respectiv 0,75 lei/mp pentru zona III. Taxa de întreținere cimitir este de 13.00 lei/an, iar tariful de închiriere teren pentru amplasarea de construcții provizorii, respectiv, garaje și altele asimilate acestora este de 7.00 lei/mp/an.  
Taguri

Comentează știrea

elena
20 decembrie 2014

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei