DNA, cu ochii pe CJC și pe lucrările de la Monumentul de la Adamclisi

de Carmen MOCANU Miercuri, 09 Martie 2016 620
Consilierii județeni se reunesc, astăzi, de la ora 13.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ în cadrul ședinței ordinare a lunii martie. 

Pe ordinea de zi, se află 32 de proiecte de hotărâri ce urmează să fie analizate de aleșii județeni. În cadrul întâlnirii, se vor aproba comisiile de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerilor instituțiilor de cultură din subordi-nea Consiliului Județean Constanța. 

Un alt proiect ce urmează să fie supus votului vizează modificarea Anexei 6 din H.C.J.C. nr.30/04.02.2016 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe locale pentru anul 2016. 

De asemenea, la ședința de astăzi, aleșii vor supune la vot un proiect de ho-tărâre prin care vor actualiza programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean pentru perioada 2014-2019. Practic, acesta vizează câteva modificări, cum ar fi graficul în baza căruia se va circula pe traseul Constanța - Nazarcea - Liceul Poarta Albă. Schimbarea survine ca urmare a adreselor formulate de Pri-măria Ovidiu prin care se solicită ca operatorul de transport să majoreze numărul curselor, acestea urmând să fie de 11 pe zi, ceea ce presupune și introducerea unui nou autovehicul pe ruta în cauză. 

În același timp, proiectul prevede și obligarea tuturor operatorilor de transport persoane care tranzitează comuna Valu lui Traian să oprească în opt stații obligatorii. Astfel, toate microbuzele și autobuzele vor opri în următoarele stații: Crețoiu, Stadion, Împărat Traian, Primărie, Ghițescu, Haltă, Biserică și Penitenciar. Această modificare urmează să fie introdusă la solicitarea Primăriei Valu lui Traian, înaintată luna trecută și care prevede introducerea obligatorie a stațiilor respective în ambele sensuri de mers. 

Un alt proiect care se află în atenția consilierilor județeni face referire la aprobarea Regulamentului Serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în unitățile administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Inter-comunitară de apă și canalizare "Apă-Canal Constanța" în care își desfășoară activitatea operatorul SC RAJA SA Constanța și a Contractului cadru de furnizare/prestare a serviciului de furnizare cu apă și de canalizare. 

În altă ordine de idei, procurorii DNA verifică un alt contract încheiat cu ani în urmă de CJC, unde există suspiciuni de fraudă, deoarece pe ordinea de zi a ședinței se află și un proiect de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea județului Constanța ca parte civilă într-un proces penal. 

Practic, potrivit vicepreședintelui cu atribuții de președinte al CJC, Cristinel Dragomir, este vorba despre un dosar în care a fost începută urmărirea penală "in rem". Concret, este vorba despre contractul prin care s-a reabilitat, în 2012, Monumentul "Tropaeum Traiani" de la Adamclisi, proiect realizat cu fonduri europene. În momentul de față, anchetatorii fac cercetări și au solicitat mai multe documente referitoare la acest proiect de la reprezentanții CJC. În ace-lași timp, procurorii DNA le-au cerut să transmită dacă CJC se constituie parte civilă în cazul unui proces, lucru care se va decide la ședința de astăzi. 

Monumentul "Tropaeum Traiani" de la Adamclisi a fost reabilitat, în 2012, cu fonduri europene de către Consiliul Județean Constanța. Valoarea lucrării a ajuns la aproximativ 18 milioane lei. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei