Dorin Chirtoacă a demisionat din funcția de primar al Chișinăului

de Cuget Liber Vineri, 16 Februarie 2018 106
Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție fiind vizat într-un dosar penal, și-a anunțat demisia vineri, 16 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, transmite adevarul.ro.

Dorin Chirtoacă a precizat că pleacă din funcție "în semn de protest și dezacord față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar și împoriva subsemnatului și în niciun caz pentru a recunoaște acuzațiile prostești care îmi sunt aduse". 

El susține că, potrivit Codului Electoral, alegerile anticipate în Chișinău ar urma să aibă loc pe 20 mai.   Primarul a dat de înțeles că Partidul Democrat va face tot ce-i stă în puteri pentru a evita alegerile anticipate, pe motiv că aceștia le-ar pierde.   Amintim că, din 25 mai 2017, Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin intermediari, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.  

Pe 7 noiembrie 2017, fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, a fost numită în funcția de primar interimar al Capitalei. În tot acest timp, ea a fost acuzată în nenumărate rânduri de partidele de opoziție că ar fi afiliată Partidului Democrat. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei