Drulă: "De la 1 ianuarie intră în vigoare vreo 20.000 de pensii ale aleşilor locali"

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 29 Noiembrie 2022 124
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că de la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare 20.000 de pensii speciale pentru aleşii locali, el adăugând că acestea ar trebui abrogate.
Drulă a precizat că proiectele USR care prevăd abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi ale aleşilor locali sunt blocate fie la Biroul Permanent, fie la comisiile parlamentare.

„Pensiile parlamentarilor sunt în plată acum. Reamintesc că e vorba de pensii speciale, că pensia specială e de opt ori mai mare decât pensia normală. De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleşilor locali, ale primarilor, prorogate an de an. Acolo avem la fel un proiect al USR. De data asta l-au trimis la comisie, dar e blocat în sertarul de la Senat de luni de zile. Tot facem cereri: hai să îl votăm. Să nu le mai prorogăm, ci să le abrogăm”, a menţionat liderul USR.

Cătălin Drulă a subliniat că reforma pensiilor speciale reprezintă jalon în PNRR. El a menţionat că are informaţii potrivit cărora Comisia Europeană ar fi nemulţumită în legătură cu implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
„Cu pensiile speciale trebuie să se facă ceva, e jalon. Comisia este, din câte ştiu eu şi ce informaţii am, din ce în ce mai nemulţumită. Dacă le-a dat un pic de clemenţă la primele tranşe - pentru că vin în două tranşe anuale banii PNRR - deja acum se îngroaşă gluma”, a spus el.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei