Elena Lasconi, noul președinte al USR. "Voi depune candidatura pentru prezidențiale sâmbătă"

de Carmen MOCANU Miercuri, 26 Iunie 2024 758
Elena Lasconi a câștigat, din primul tur, alegerile pentru funcția de președinte al USR. Mai exact, USR a anunțat, miercuri, după decriptarea votului electronic, rezultatele alegerilor pentru șefia partidului, în care Elena Lasconi a câștigat detașat cu 7701 din voturi (68,14%).
Candidații cu care s-a bătut în primul tur pentru președinția USR au obținut: Filip Vasile-Gabriel, care activează în filiala USR Constanța- 310 voturi; Hossu Radu-Mihai membru USR Brașov - 1471 de voturi și Seidler Cristian-Gabriel, deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, care activează în filiala USR Sector 5- 1873 de voturi.
„Le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată prin vot. De astăzi începe reconstrucția USR-ului și tot de azi vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată pentru că în joc este pierderea democrației din România. Și poate că nu întâmplător am câștigat aceste alegeri astăzi, de Ziua Drapelului. Sunt mândră că sunt româncă, iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi și m-aș bucura ca în această seară să-l fluturăm cu toții în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal la Campionatul European”, a declarat, ieri, după aflarea rezultatului, Elena Lasconi.
Printre altele, Elena Lasconi a afirmat că puterea din mâinile unor partide învechite au dus la slăbirea statului.
„Concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele şi mimarea că ar consulta populaţia, românii, din patru în patru ani, le-au adus românilor doar dispreţ, furt din buzunarele celor care muncesc şi sunt de bună credinţă și muncesc pentru România. Asta a dus la slăbirea statului. Puterea poporului înseamnă putere în fiecare zi şi nu doar odată la 4 ani. Puterea cetăţeanului înseamnă să ai o viaţă într-o ţară mândră şi respectată în care să-ţi doreşti să-ţi creşti copiii şi nu-ți dorești să pleci din țara aceasta cu gândul că în altă parte e mai bine și că sistemul funcționează”, a mai spus Elena Lasconi.
”Am demonstrat că pot să construiesc punţi între oameni, între generaţii şi că pot să reunific oamenii în jurul unor valori cum ar fi munca, respectul faţă de oameni şi eficienţa în a reconstrui societatea. (..) Asta o să fac și în USR și o spun cu mare încredere”, a adăugat Elena Lasconi.
Cât despre o candidatură la prezidențiale, Elena Lasconi a spus că „Da, o să-mi depun candidatura pe 29, sâmbătă, o să avem congres. În USR funcționează democrația, probabil vom avea mai mulți candidați care își doresc să devină candidatul USR pentru funcția supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă”.
Elena Lasconi, de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă cu aproape 70% dintre voturi, în 2024.
Potrivit USR, în primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei - bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei