Emil Boc: „Investiţia în educaţie este cea mai sigură din lume”

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 28 Iulie 2023 148
Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, tocmai pentru că este lipsită de grija falimentului, a declarat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.
Edilul şef al municipiului Cluj-Napoca a participat vineri, la Palatul Victoria, alături de oficialii guvernamentali şi aleşi locali din mai multe zone ale ţării, la ceremonia de semnare a 2.500 de contracte privind apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe”, prin care vor fi utilate peste 5.600 de şcoli, grădiniţe, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică.
„Asociaţia Municipiilor din România salută această investiţiei istorică în învăţământul românesc. Categoric, investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, tocmai pentru că este lipsită de grija falimentului. De asemenea, ştim foarte bine că educaţia este cel mai puternic instrument prin care putem schimba lumea. Nu am spus-o eu, a spus-o Nelson Mandela. Ştim bine că prin educaţie avem cheia de a ieşi din sărăcie, cheia pentru prosperitate, cel mai important antidot la fascism, la rasism, la violenţă şi la tot ceea ce înseamnă o viaţă democratică putem realiza prin educaţie. De aceea, această investiţie este de natură istorică”, a declarat Emil Boc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei