Klaus Iohannis: "Este nevoie de o extindere a rețelelor care permit transportul energiei electrice"

de Carmen MOCANU Luni, 23 Februarie 2015 89
Președintele Klaus Iohannis a declarat, în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu omologul bulgar, că este nevoie de o extindere semnificativă a rețelelor care permit transportul energiei electrice.
Iohannis a subliniat nevoia unei colaborări regionale mult îmbunătățite cu Bulgaria, punctând că, "fără o colaborare regională cu vecinii, multe lucruri sunt extrem de greu de realizat". El a indicat că o colaborare mai bună și mai profundă și în plan politic, și în plan geostrategic, dar și în plan economic ar face economiile celor două țări mult mai performante, arătând că o parte din această colaborare regională este și cea în sectorul energetic.
"În Uniunea Europeană, există de mult decizia liberalizării pieței energiei, dar aici este un pic mai complicat decât în domeniul comerțului de mărfuri uzuale, fiindcă energia nu trebuie să fie doar disponibilă, trebuie să fie și accesibilă; or, pentru asta este nevoie de o rețea de interconectare inteligentă pentru întreaga regiune", a spus șeful statului.
Iohannis a mai adăugat că, în momentul de față, există tot felul de proiecte și de planuri, majoritatea dintre ele în faza de studiu de oportunitate sau studiu de fezabilitate, arătând că acestea sunt însă departe de a satisface nevoia unei piețe libere. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei