FACILITĂȚI FISCALE pentru locuitorii din Mangalia. Iată despre ce este vorba !

de Cuget Liber Miercuri, 08 Februarie 2023 707
Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, în cadrul unei şedinţe ordinare, proiectul de hotărâre care vizează scutiri la plata majorărilor de întârziere a impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local, de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabili. Astfel, conform procedurii de acordare a acestor facilități fiscale, măsura se aplică pentru accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 1 aprilie 2023. Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a declarat că, în contextul actual al dificultăților financiare cu care se confruntă populația, municipalitatea a decis să acorde facilități fiscale și în acest an.
„În ultimii ani, am susținut aceste proiecte și dorim să venim în sprijinul familiilor cu venituri mici. Astfel, cei care au acumulat penalități la plata impozitelor vor fi scutiți, dacă vor plăti integral debitul principal și pot beneficia de o bonificație de 10% din valoarea de plată, dacă se încadrează în primul termen scadent, respectiv 31 martie. Pe lângă aceste facilități fiscale, continuăm să sprijinim prin diferite proiecte, persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilități, dar și pensionarii cu pensii mici”, a declarat edilul Mangaliei, Cristian Radu.
În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Mangalia, pentru anul 2023 și au votat pentru actualizarea situației financiar – contabile a U.A.T. Mangalia, în vederea scăderii debitelor datorate de persoanele juridice, radiate din evidența Registrului Comerțului. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei