Felix Stroe: „Vrem majorarea punctului de pensie cu circa 10 la sută”

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 04 Noiembrie 2022 337
Preşedintele PSD Constanţa, senatorul Felix Stroe, a comentat părerea pe care a avut-o Marcel Ciolacu în ceea ce priveşte mărirea pensiilor.
Stroe spune că pensionarii ar trebui să fie liniştiţi pentru că pensiile se vor mări cu cel puţin 10 la sută.
„Președintele PSD Marcel Ciolacu a subliniat că, în aceste vremuri de criză, nu este echitabil ca toate pensiile, inclusiv cele mari și foarte mari, să crească la fel de mult ca pensiile mici.
 
Prin urmare, în loc să creștem punctul de pensie cu 15%, inclusiv pentru cei cu pensii de mii sau zeci de mii de lei, este mai echitabil ca aceeași sumă alocată pentru pensionari să fie împărțită pentru o majorare cu circa 10% a punctului de pensie și a pensiei minime, iar diferența să fie direcționată sub forma unor măsuri de sprijin acordate exclusiv pensionarilor cu venituri mici, care sunt cei mai afectați de creșterea prețurilor la alimente, medicamente și utilități.
Suma necesară unei creșteri a punctului de pensie cu 15% ar fi de 16,5 miliarde de lei.
Viziunea noastră este de a se opera o majorare a punctului de pensie și a pensiei minime cu circa 10%, ceea ce ar reprezenta o sumă suplimentară de circa 11 miliarde lei, iar diferența până la 16,5 să fie folosită pentru ajutoare țintite către pensionarii cu venituri mici, care sunt cei mai afectați de creșterea prețurilor la alimente și la utilități.
 
Ceea ce putem afirma cu siguranță, în acest moment, e că pensia minimă și punctul de pensie vor crește cu cel puțin 10%, așa cum a propus PSD încă din luna august! Însă suma exactă ce va fi alocată pentru pensionari și modul în care va fi împărțită între creșterea punctului de pensie și alte ajutoare acordate strict pensionarilor cu venituri mici rămâne să fie stabilit, după ce se clarifică modul în care va fi reglementată piața de energie, pentru a putea stabili care sunt sumele rămase disponibile în buget”, a comentat Felix Stroe.

Taguri

Comentează știrea

Dorel
5 noiembrie 2022
Hozu de Stroe

Mai Stroe inca DNA,nu tea arestat.Tu esti un mare Hot al Constantei din clubul lui Mazare. Mai Hotule lumea nu stie cata aer ai vandut in loc de apa si cum lui spagile,securistule infect.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei