Florentin Chiforeanu: "Lucrurile au început să se miște în PUSL Constanța"

de Mircea GHIȚĂ Sâmbătă, 12 August 2023 1761
Preşedintele Organizaţiei Judeţene PUSL Constanţa, Florentin Chiforeanu, a organizat, vineri, o conferinţă de presă în care l-a prezentat pe noul preşedinte al Organizaţiei Municipale PUSL Constanţa. Acesta este Gihan Eserghep.
„Conferința de presă anterioară a marcat începutul unei noi etape în activitatea filialei județene Constanța. După două luni, lucrurile au început să se miște în PUSL Constanța. Subiectele de astăzi sunt trei. Numărul unu, prezentarea filialei municipale, doi: prezentarea filialelor din județ și trei: întrebări și răspunsuri. A fost înființată filiala municipală acum două săptămâni. Astăzi se încheie procedura și este pe deplin constituită. Toți sunt oameni noi în politică. La mijlocul lunii septembrie vom veni cu proiectul de oraș și cel de județ pe care le considerăm valabile în a fi înaintate oamenilor”, a declarat Florentin Chiforeanu.
Gihan Eserghep a făcut o scurtă prezentare a membrilor Organizaţiei Municipale PUSL Constanţa.
„Sunt noul președinte al Organizației Municipale PUSL. Este prima dată când intru în politică. Am zis că este momentul să trecem la fapte și să nu mai stăm în tribună, să intrăm și în teren. Membrii Organizației Municipale provin din mediul privat. Ei nu au mai fost în politică. Sperăm să pornim cu ei la un alt drum și să facem politică. Constanța a coborât foarte mult în toate clasamentele. Trebuie să ne ridicăm. Suntem un oraș turistic, dar deocamdată turiștii ne cam ocolesc. Membrii Organizației Municipale sunt: prim vicepreședinte al Organizației Municipale, Ciprian Lazăr, secretarul Organizației de Municipiu, Bogdan Ciobanu, Mihai Iacob la organizația de seniori, Mădălina Ciobanu la organizația de femei, Anica Colareza, ajutoarea Mădălinei Ciobanu, şi tânărul Omer Okan, organizația de tineret”, a declarat Gihan Eserghep.
Eserghep a continuat şi a transmis faptul că lucrurile trebuie să se schimbe în oraşul de la malul mării.
„Trebuie să găsim soluții. Dintr-un bulevard cu 4 benzi nu poți să îl faci cu 3. Îl faci cu 5 sau cu 6. Bulevardul Magheru este sistematizat complet. În Brașov sunt sensurile unice, dar este un sistem sistematizat. Transportul în comun trebuie asigurat complet gratuit locuitorilor. La valoarea subvenției pe care o primește CT Bus, transportul trebuie gratuit. Să scriem mare pe autobuze că toată lumea poate circula gratis. Uniunea Europeană nu îți impune să faci prostii la tine în casă. Se spune că 5 ani nu ai voie să modifici un proiect. Dar în UE nu sunt oameni obtuzi care nu înțeleg despre ce este vorba. Se pot schimba multe sensuri de circulație în Constanţa și să fluidizăm traficul. Când Banca Mondială a început să facă studiul de trafic în Constanţa ne aflam pe vremea lui Mazăre. Acel proiect a trecut pentru că cineva a spus că transportul trebuie să fie pus pe locul 4”, a mai spus Eserghep.
Gihan Eserghep a confirmat faptul că a ales PUSL pentru că de la început s-a creat o chimie între el şi Florentin Chiforeanu.
„Am ales PUSL pentru că a fost o chimie între mine și domnul Chiforeanu. Nu contează dacă am avut oferte din alte partide. Eu am o vorbă. Decât în oraș codaș, mai bine în satul tău fruntaș. Încercăm să ne punem în slujba cetățeanului. Nu avem un parc industrial. Nu avem o infrastructură destinată fabricilor și făbricuțelor. Nu avem nimic. Am semnat adeziunea la partid în ziua în care fetița mea a împlinit doi ani. Toți prietenii pe care îi am își sfătuiesc copiii să plece din țară. Am vrut să merg cu fetița în parc și am observat că nu am pe unde să trec cu căruțul. Nu am nicio relație cu celelalte partide. Ne salutăm pe stradă și atât. Dacă aș fi primar primul lucru pe care l-aș schimba este traficul. Pe tot globul s-au inventat pasaje, pasarele supraterane sau subterane. Noi nu avem așa ceva. Am avea nevoie și de o șosea de coastă. Problemele de urbanism sunt moștenirea epocilor anterioare când s-au vândut atâtea terenuri. S-a vândut tot”, a mai spus Eserghep.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei