Florin Roman: Decizia CCR în cazul pensiilor speciale e "rușinoasă și dezonorantă"

de Cuget Liber Miercuri, 06 Mai 2020 361
Liderul deputaților PNL, Florin Roman, cataloghează decizia CCR în cazul legii privind abrogarea pensiilor speciale drept "rușinoasă și dezonorantă" și arată că liberalii vor veni cu un nou act normativ pe această temă care va ține cont de motivarea Curții, informează Agerpres.

"Întrebarea legitimă a PNL este cum pot niște judecători ai CCR, beneficiari de pensii speciale, să judece cu bună-credință desființarea pensiilor speciale? O altă întrebare este dacă vreodată, în România, cât timp judecătorii CCR beneficiază de privilegii și de cumul pensie-salariu, vom putea avea o decizie favorabilă desființării pensiilor speciale? PNL a fost și este singurul partid care a dus la votul final o asemenea lege, în care am prevăzut anularea pensiilor speciale, inclusiv cele ale judecătorilor CCR. A fost atacată de așa-zisul Avocat al Poporului, care a luat o decizie împotriva poporului român, ce respinge pensiile speciale! Vom aștepta punctul de vedere al CCR și vom reveni cu un nou act normativ care să țină cont de motivarea CCR! Rușinoasă și dezonorantă decizie!", afirmă Roman într-un comunicat de presă.

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție și Avocatului Poporului asupra Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei