Guvernarea ARD se va baza pe șapte principii de bază

de Carmen MOCANU Marţi, 06 Noiembrie 2012 218
Guvernarea Alianței România Dreaptă se va baza pe șapte principii cumulative, potrivit programului de guvernare pe care liderii ARD l-au lansat, astăzi, în dezbatere cu reprezentanți ai mediului de afaceri, ai ONG-urilor și analiști media din zona politico-economică.
Potrivit documentului, ARD își va baza guvernarea pe principiul atribuirii competențelor, ceea ce înseamnă că Executivul va acționa exclusiv în baza competențelor care îi sunt atribuite prin Constituție și legile în vigoare, respectând în mod necondiționat separația puterilor în stat.
Un al doilea principiu este cel al egalității, nediscriminării și garantării drepturilor fundamentale, în baza căruia Guvernul va respecta în mod necondiționat drepturile democratice ale cetățeanului, consfințite prin dreptul pozitiv. Principiul subsidiarității luat în calcul de ARD pentru bună guvernare presupune limitarea sferei decizionale a Guvernului la domeniile și problematicile care nu pot fi rezolvate mai eficient la nivel local.
Un al patrulea principiu la care ARD se angajează să se raporteze este cel al proporționalității, conform căruia conținutul și forma acțiunii guvernamentale vor fi limitate la ceea ce este strict necesar pentru atingerea obiectivelor asumate prin programul de guvernare.
În al cincilea rând, guvernarea ARD se va baza pe principiul transparenței față de cetățeni și față de celelalte instituții ale statului, ale Uniunii Europene și față de societatea civilă.
De asemenea, Executivul se va baza, în viziunea ARD, pe principiul continuității, care presupune că Guvernul României va continua implementarea politicilor care vizează rezolvarea problemelor de interes național, indiferent de paternitate sau inițiator.
Nu în ultimul rând, ARD își asumă principiul responsabilității, potrivit căruia Guvernul României este responsabil în fața Parlamentului României și a celorlalte instituții abilitate ale statului, precum și în raport cu instituțiile europene și internaționale, conform tratatelor și angajamentelor României față de Uniunea Europeană și față de Alianța Nord-Atlantică.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei