Guvernul susţine donarea de sânge finanţată de Ministerul Finanţelor

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 18 Iulie 2023 108
Guvernul susţine donarea de sânge, încurajată inclusiv prin campanii precum cea organizată în această perioadă de Ministerul Finanţelor, apreciind că românii au dovedit că puterea socială este egalată doar de capacitatea de mobilizare pentru cauzele umanitare.
„Omenia aduce alinare, sângele salvează vieţi! Donatorii de sânge cresc şansele de supravieţuire şi de vindecare ale oamenilor aflaţi în suferinţă şi a căror stare de sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie. Românii au dovedit că puterea socială este egalată doar de capacitatea de mobilizare pentru cauzele umanitare. Susţinem donarea de sânge¸ încurajată inclusiv prin campanii precum cea organizată în aceste zile de Ministerul Finanţelor. Calde mulţumiri tuturor celor care aleg să facă acest gest de solidaritate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.
Ministerul Finanţelor a lansat a doua ediţie a programului de titluri de stat Fidelis, în care se oferă o tranşă specială donatorilor de sânge, informează duminică instituţia.
În parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti, Ministerul Finanţelor pune la dispoziţia persoanelor care doresc să doneze sânge un centru mobil în instituţie. Centrul este organizat în holul central al instituţiei în perioada 18-20 iulie, între orele 8:00-13:30.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei