Premierul Emil Boc: "Îmi asum, cu prețul demisiei, menținerea stabilității macroeconomice a țării"

de Alexandra BĂLAN Luni, 28 Noiembrie 2011 1878
Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că își asumă, cu prețul demisiei, menținerea stabilității macroeconomcie a țării în 2012, arătând că nu va permite nicio "evoluție electorală și populistă" a bugetului pentru anul următor.
"Demisia întotdeauna este pe masă, în condițiile în care aceste lucruri nu se respectă. Nu voi permite nicio evoluție electorală și populistă a bugetului și tot ce va depinde de mine, cu prețul demisiei, va fi să menținem România pe linia stabilității. Îmi asum, cu prețul demisiei, menținerea stabilității macroeconomice a țării", a declarat șeful Guvernului, întrebat fiind dacă își va prezenta demisia după primele șase luni ale anului viitor, în condițiile în care nu se vor atinge țintele macroeconomice fixate prin proiectul legii bugetului.
"Aceste analize nu trebuie făcute o dată la șase luni, ci periodic, pentru că așa te asiguri că ești în grafic. Demisia nu trebuie făcută o dată la șase luni, pentru că un Guvern lucrează responsabil în fiecare zi, nu o dată la șase luni", a arătat Boc.
El a subliniat că România nu va intra, anul viitor, în derapaje economico-financiare în condițiile în care bugetul este făcut fără tentă electorală și populisme. Boc a adăugat că România poate găsi finanțare în 2012 pe piața internă și externă pentru a împrumuta sumele de 57 miliarde lei și 2,4 miliarde euro, stabilite în proiectul de buget în vederea acoperirii deficitului și a rostogolirii datoriilor actuale. 

Comentează știrea

bugetar
28 noiembrie 2011
asumarea raspunderii

au uitat ca in 2010 si-au asumat raspunderea ca prin reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor vom iesi din criza? se pare ca nu au reusit nimik, salariile fiind in continuare reduse dupa aproape 1 an si jumatate, deci ar trebui sa isi dea DEMISIAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei