Kelemen Hunor: „Creșterea pensiilor, acoperită cu bani de la companiile mari”

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 21 Noiembrie 2021 133
Kelemen Hunor a vorbit, recent, după o nouă rundă de negocieri PNL-PSD-UDMR, despre mărirea pensiilor și a alocațiilor. Liderul UDMR a spus că o sursă financiară de unde se pot acoperi aceste creșteri ar putea fi o taxă de solidaritate plătită de companiile cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual.
„Eu nu pot să fiu de acord ca oamenii care au un venit de 2.500, de 3.000 de lei să fie solidari, când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanțare”, a precizat Kelemen Hunor.
Întrebat dacă pensiile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate și cu cât, Kelemen Hunor a spus că la această întrebare trebuie să răspundă ministrul de Finanțe sau viitorul ministru de Finanțe și ministru Muncii. „Nu vreau să intru eu în discuție, au fost într-adevăr astfel de discuții, dar sunt elemente care trebuie stabilite un pic mai târziu”, a declarat președintele UDMR.
„Este o posibilitate de a aduna niște bani la bugetul de stat, după calculele noastre undeva între 1,4 - 1,6 miliarde de euro pe an, iar de acolo se pot finanța multe lucruri. Dar eu nu pot să fiu de acord ca oamenii care au un venit de 2.500, de 3.000 de lei să fie solidari, când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanțare. Nu s-a decis nimic, rămâne să discutăm după instalarea guvernului. Este o perioadă dificilă și e musai să creștem pensiile, pentru că sunt oameni cu 800, 900 de lei și nu se descurcă. În primul rând trebuie să ne gândim la cetățenii României, trebuie să creștem salariile, trebuie să investim 7% din PIB anul viitor, deci e nevoie de resurse. Noi am propus această alternativă, că altfel de unde să iei bani?”, a mai declarat liderul UDMR.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei