Klaus Iohannis: "Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, în contrast cu moştenirea şi viziunea lui Mihail Gorbaciov"

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 31 August 2022 212
Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei este într-un "contrast puternic" cu moştenirea lăsată de ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, şi cu viziunea "curajoasă" a acestuia pentru o lume a păcii.
"Mihail Gorbaciov a fost un lider care a înţeles în mod înţelept că încheierea Războiului Rece este abordarea corectă. Actualul război purtat de Rusia împotriva Ucrainei, brutal, neprovocat şi nejustificat, este într-un contrast puternic cu moştenirea şi viziunea sa curajoasă pentru o lume paşnică", a scris Iohannis, miercuri, pe Twitter.
Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a murit marţi, la vârsta de 91 de ani.
Între 1990 şi 1991, Gorbaciov a ocupat funcţia de preşedinte al Uniunii Sovietice, după care a fost nevoit în cele din urmă să demisioneze pe 25 decembrie 1991, ceea ce a dus la sfârşitul URSS.
Gorbaciov, care a primit Premiul Nobel pentru pace în 1990, a încheiat acorduri de reducere a armamentului cu SUA şi parteneriate cu statele occidentale pentru a îndepărta Cortina de Fier, care a divizat Europa după Al Doilea Război Mondial şi a dus la reunificarea Germaniei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei