Libertate pentru corupți! Legea amnistierii și grațierii, adoptată în Comisia juridică. Iată când nu se aplică

de Cuget Liber Marţi, 10 Decembrie 2013 338
Proiectul privind amnistierea și grațierea unor pedepse urmează să fie supus astăzi votului în plenul Camerei Deputaților, for decizional la acest act normativ, după ce Comisia juridică a adoptat luni seară raport favorabil cu amendamente.

Conform unor surse parlamentare, citate de Mediafax, urmare a amendamentelor adoptate de comisie, proiectul prevede amnistierea infracțiunilor pedepsite cu închisoare de până la șase ani și grațierea pedepselor cu închisoarea de până la șapte ani. Termenele inițiale erau de până la patru ani pentru amnistie și de șapte ani pentru grațiere.

Citește și Legea amnistierii nu se aplică la luare/dare de mită, omor, proxenetism

Printre marii beneficiari ai legii se numără fostul premier Adrian Năstase, pentru care s-ar înlătura interdicția prin care nu are voie să ocupe o funcție publică doi ani, dar și Gigi Becali, notează realitatea.net.

Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Bogdan Oprea, a declarat că președintele Traian Băsescu roagă parlamentarii să nu voteze legea amnistierii.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, roagă Camera Deputaților să respingă Legea pentru amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse (PLX 163/2013). O eventuală adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de luptă împotriva corupției și va afecta încrederea în justiție având, în același timp, efecte catastrofale pentru următorul raport privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV)", se arată în comunicat.


Taguri

Comentează știrea

noni
10 decembrie 2013
penibil si penal

Se spune ca vrabia malai viseaza si nebunul balamuc. El e !! Mazare, capetenie de infractori care spera ca regula aia de la jocurile copilariei cu: ULTIMUL SCAPA TURMA sa fie inca valabila. Cat de penali pot fi acesti indivizi, cat de prosti continua sa ne creada ? Uite atat....

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei