LIVE TEXT. USR Constanţa îşi prezintă noua conducere. Concluzii de la Congres şi teme locale, pe ordinea de zi

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 23 Iunie 2023 304
În aceste momente, la sediul USR Constanţa are loc o conferință de presă în care va fi prezentată noua conducere a filialei USR Constanța, concluzii în urma Congresului Național USR 2023 și teme locale.
La conferință participă președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, vicepreședintele Biroului Județean, Gilda Lazăr și vicepreședintele filialei județene, Gabriel Ciobanu. 

Stelian Ion: "După cum probabil ați aflat am fost ales în funcția de președinte al filialei județene Constanța. S-a mărit numărul de membri de la 15 membri la 21 de membri. Sunt membrii din județ, președinți de filiale locale. Am ținut la această idee de a atrage în Biroul Județean mai mulți colegi din județ. Avem destul de multe doamne printre noi. Ca proiecte de viitor deja am făcut referire la ideea de a activa mai mult filialele din județ. Acesta este obiectivul meu principal. Oamenii trebuie să se simtă reprezentați și în județ. Legat de Constanța cartierul Palazu mare este supus unor presiuni din partea dezvoltatorilor imobiliari. Aceștia construiesc blocuri în cartiere de case. Lucrul acesta i-a revoltat foarte mult pe cei care trăiesc în acea zonă. Colegii noștri s-au întâlnit cu locuitorii de acolo și au depus un proiect de consiliu local prin care dorim să suspendăm PUZ-ul din acea zonă. Se aduce foarte mult disconfort. Altceva li s-a promis acelor oameni când au ales să își construiască case acolo. Avem datoria să stopăm această tendință. Rămâne de văzut cum se va poziționa Vergil Chițac. De cele mai multe ori el este de partea dezvoltatorilor imobiliari. Vom vedea. Este un proiect important pentru noi"
Gilda Lazăr, vicepreședinte Birou Județean, consilier judetean: "Le multumesc colegilor pentru încrederea acordată. Obiectivul meu este acela de a obține la nivelul județului rezultate foarte bune. Ca activitate derulată aș dori să reamintesc proiectele depuse de echipa noastră. Finanțarea în vederea realizării investițiilor de interes comun, bugetele partidelor, introducerea dreptului unic în cadrul instituțiilor de cultură, și mai vorbim de 3 proiecte propuse de colegul nostru Petre Enciu"

Gabriel Ciobanu, președinte filiala USR Agigea: "Vreau să abordez subiectul referendumului local pentru demiterea primarului din Agigea. Împreună cu colegii noștri am reușit să strângem un număr de aproximativ 2000 de semnături pentru demiterea primarului de acolo. Primarul din Agigea a ales să nu mai convoace Consiliul Local deși legea îl obliga să facă asta. Am depus semnăturile la Prefectura Constanței și am așteptat ca prefectul să ia act de aceste semnături. Pentru o perioada scurtă de timp lucrurile au mers în direcția bună. La un moment dat dintr-un anumit motiv procedura s-a blocat. Prefectul a spus că primarul a înregistrat o plângere penală pentru că exista o suspiciune asupra semnăturilor. Am solicitat obligarea prefectului de a pune în aplicare procedura. După un an de zile instanța s-a pronunțat și l-a obligat pe prefect să continue procedurile pentru demiterea lui Cristian Cîrjaliu. Acum aștept. Sperăm să țină cont de voința acestor cetățeni. Mulți cetățeni au fost supuși unor presiuni din partea acestui primar. Primarul Cirjaliu a intrat într-un mod ilegal în posesia lipsei de semnături și acum aruncă cu amenințări. Trebuie să li se ofere posibilitatea cetățenilor să voteze pentru înlăturarea sa ori pentru a-l ține în funcție"

Stelian Ion: "Prefectul ar fi trebuit să dea dovadă de imparțialitate. Nu a făcut lucrul acesta. Noi i-am spus că faptul că nu demarează procedura de organizare a referdumului reprezinta un abuz. Iată că instanța a decis. Dacă va continua așa, nu face decât să facă jocurile lui Cristian Cîrjaliu. Formula noastră își va începe mandatul pe 26 iunie. Până atunci ne pregătim pentru preluarea acestui mandat. La București a avut loc Congresul USR și acolo s-a luat decizia de a se discuta la nivel național ca în jurul USR să se formeze un pol de dreapta care să poată să învingă în 2024 PSD-PNL la toate alegerile care vor avea loc. Trebuie să atragem reprezentanții societății civile alături de noi"

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei