Cu sprijinul consilierilor Gheorghe Slabu și Bucur Paraschiv Locuitorii din Lumina, procesiune religioasă la schitul din Oituz

de Sorin MIHALACHE Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 197
Vineri, 11 septembrie, aproximativ 100 de persoane din comuna Lumina au plecat, cu două autocare, spre Oituz (jud. Bacău), unde, timp de trei zile, vor lua parte la o procesiune religioasă, la schitul din localitate, prilejuită de apropierea sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci.
Acțiunea este organizată de consilierul local Bucur Paraschiv, de la Lumina, și de consilierul județean Gheorghe Slabu.
"Continuăm seria evenimentelor umanitare cu această deplasare de suflet la Oituz. Trebuie să știți că o parte dintre locuitorii satului Oituz, care ține de comuna Lumina din județul Constanța, au venit tocmai de la Oituzul de Bacău, după Primul Război Mondial. Anual, se merge în pelerinaj, la locurile străbunilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", consilierul județean Gheorghe Slabu.
Acesta a mai precizat că, recent, au mai fost făcute și alte acte de caritate. Astfel, a fost donată suma de 20.000 de lei pentru echipa de fotbal din Oituz, iar alți 2.000 de lei, plus materiale de construcție, au fost donați pentru reparațiile necesare obținerii autorizației de funcționare a grădiniței din Oituz. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei