Ludovic Orban: România, pregătită să adere la spațiul Schengen

de Cuget Liber Sâmbătă, 15 Februarie 2020 196
România este deplin pregătită pentru finalizarea procesului de aderare la spațiul Schengen, a susținut premierul Ludovic Orban în cadrul întâlnirii avute, sâmbătă, cu prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, în marja Conferinței de Securitate de la München, potrivit Agerpres.
"Dialogul dintre cei doi înalți demnitari a reliefat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Olanda, în contextul aniversar al relației bilaterale - anul acesta celebrându-se 140 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice -, cu accent pe dinamica relațiilor economice, inclusiv a schimburilor economice bilaterale și a investițiilor olandeze în România. Premierul Orban a pledat pentru creșterea investițiilor olandeze în România, prezentând amplu oportunitățile oferite de economia românească", a transmis guvernul.
Cu privire la cooperarea la nivel european, sursa citată menționează că prim-ministrul român a evidențiat oportunitatea intensificării dialogului dintre cele două state pe diverse dosare europene de interes comun, abordare agreată de omologul olandez. "Totodată, prim-ministrul Orban a evidențiat obiectivul legitim al României de finalizare a procesului de aderare la spațiul Schengen, pentru care România este deplin pregătită", se arată în comunicatul Guvernului.
De asemenea, premierul României a exprimat susținerea pentru politica de lărgire a UE, inclusiv în ceea ce privește deschiderea negocierilor de aderare cu Albania și Republica Macedonia de Nord.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei