Marius Budăi, detalii din dicuţiile cu Comisia Europeană privind pensiile speciale

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 19 Iulie 2022 476
Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit despre pensiile speciale şi modalitatea prin care vor fi impozitate. Mai mult, ministrul a spus că nu va renunța la discuțiile de renegociere pentru PNRR cu Comisia Europeană, mai ales că procentele nu sunt realiste. "Sunt lucruri foarte grave care nu trebuie să rămână acolo", a spus acesta, potrivit Antena3.ro

"Pensiile speciale vor fi taxate cu un impozit foarte mare pentru că nu este normal ca acestea să fie mai mari decât veniturile obținute în timpul activității", a precizat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.
Întrebat pe cine va afecta acest impozit, ministrul Muncii, Marius Budăi a spus că se aşteaptă un răspuns de la ministerul de Finanțe şi nu ţine de Legea Pensiilor sau de reforma derulată în PNRR.
"Eu nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale şi nu cred că vor intra aici
De altfel, am primit întrebări de la CE de ce o asemenea asumare a unui procent de 9,4% până în 2070 cu plata pensiilor. Nu există niciun document care să fi plecat din ministerul Muncii cu acest procent. (...)
În primul rând să stabilim un lucru. România are 4-5 milioane de lucrători în UE care contribuie la PIB statelor în care lucrează.
Ei nu contribuie aici şi ajută economia de acolo. Nu poţi să mă încorsetezi pe mine, România, din moment ce eu am oameni la tine.
Am avut aceste discuții premergătoare cu Uniunea Europeană. Am analizat toate PNRR-urile din UE.
Sunt convins că aceste lucruri nu trebuie să rămână acolo. Nu voi fi ministrul care să semneze o reformă care să sărăcească seniorii noştri. Nu voi renunța la a discuta cu CE", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi

Taguri

Comentează știrea

Dorrell
20 iulie 2022
IMPOZIT

Budigăi las-o jos cu impozitarea pensiilor nesimțite. Te vei lovi de CCR ca de un zid. Mafioții ăștia sunt mână în mână.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei