Ministrul Odobescu a vorbit, la Davos, de sprijinul pe care România îl acordă ţărilor din Balcanii de Vest

de Mircea GHIȚĂ Joi, 18 Ianuarie 2024 138
Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a vorbit în prima zi a participării la Forumul Economic Mondial de la Davos, de sprijinul pe care România îl acordă ţărilor din Balcanii de Vest în ceea ce priveşte parcursul european al acestora, informează MAE.
Ea a avut o intervenţie în cadrul sesiunii dedicate regiunii Balcanilor de Vest – „Diplomacy Dialogue on the Western Balkans?”. Odobescu a punctat necesitatea respectării şi promovării valorilor fundamentale ale Uniunii, precum şi importanţa alinierii depline la Politica Externă şi de Securitate Comună a UE, cu o relevanţă aparte în contextul actual generat de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.
Totodată, a abordat şi obiectivul convergenţei economice a acestei regiuni cu UE, evocând rolul Planului de creştere pentru Balcanii de Vest, recent prezentat de către Comisia Europeană.
La sesiune au participat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Dialogul Belgrad-Priştina, Miroslav Lajcak, precum lideri din regiune şi personalităţi cu amplă cunoaştere a realităţilor regionale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei