Mișcarea Populară Constanța strânge semnături pentru înființarea noului partid

de Carmen MOCANU Miercuri, 05 Iunie 2013 364
Fundația Mișcarea Populară, filiala Constanța, se implică în strângerea de semnături pentru înființarea Partidului Mișcarea Populară. Astfel, conducerea filialei, reprezentată de profesorul uni-versitar Mihai Gîrțu, a solicitat, ieri, Primăriei Constanța aprobarea pentru amplasarea a cinci corturi pe domeniul public al municipiului Constanța.
În urma consultării publice a aderenților Fundației Mișcarea Populară, a reieșit că 58% dintre aceștia doresc să existe și un Partid Mișcarea Populară, fundația continuând să existe și să-și urmărească obiectivele.
Drept urmare, reprezentanții filialei de la Constanța au început deja strângerea de semnături, la sediul din Bulevardul Mamaia nr. 213. Mai mult, ei au solicitat Primăriei Constanța aprobarea pentru a amplasa cinci corturi unde oamenii să vină și să-și dea acordul pentru înființarea acestui nou partid.
Corturile urmează să fie amplasate în municipiul Constanța, la intersecția Bulevardului Ferdinand cu strada Răscoalei de la 1907, în Bulevardul Lăpușneanu, zona City Mall, lângă stația autobuzului 100, la intersecția străzii Gării cu Șoseaua Mangaliei, zona Gară, la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu Bulevardul Tomis, zona Poștă, și în strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, zona cap de linie autobuze.
Potrivit coordonatorului Mișcarea Populară, filiala Constanța, profe-sorul universitar Mihai Gârțu, corturile vor fi amplasate de îndată ce Primăria va aproba cererea depusă, iar strângerea de sem-nături se va desfășura zilnic, în intervalul orar 10.00-18.00.
Traian Băsescu, "locomotiva"
Mișcării Populare
Ideea înființării Fundației "Mișcarea Populară" îi aparține pre-ședintelui Traian Băsescu care a subliniat că nu se va implica în conducerea ei.
Drept urmare, la data de 25 martie, consilierul prezidențial Cristian Diaconescu a anunțat inițierea procedurilor, împreună cu colegii săi, pentru înființarea Fundației Mișcarea Populară (FMP).
Pe 7 aprilie, a avut loc lansarea oficială a Fundației Mișcarea Populară acesteia.
Ulterior, Fundația a demarat formalitățile legale pentru înființarea unui partid, respectând voința majorității aderenților. Fundația Mișcarea Populară a precizat că va fi persoană juridică distinctă față de viitorul Partid Mișcarea Populară.
Totodată, conducerea Fundației a dat publicității principalele obiective pe care le va susține Partidul Mișcarea Populară și care vor fi parte a programului politic pe care formațiunea îl va adopta în urma Congresului de constituire.
În urma consultărilor publice avute cu aderenții, s-au conturat 15 obiective principale pe care le va susține Partidul Mișcarea Populară (PMP).
În politică PMP va susține consolidarea parcursului de integrare europeană și euroatlantică a României, fixarea prin Constituție a numărului de parlamentari la maxim 300 și a unei singure Camere Parlamentare, introducerea votului prin corespondență pentru toți alegătorii.
Totodată, în domeniul social PMP va susține reducerea drastică a fraudelor și erorilor din sistemul de plată a taxelor și impozitelor, dar și de distribuire a pensiilor, ajutorului de șomaj și altor drepturi sociale prin informatizarea și integrarea tuturor acestor sisteme, condiționarea acordării ajutoarelor sociale în cazul celor apți de muncă de prestarea unor zile de muncă în folosul comunității.
În altă ordine de idei, recent, consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a reiterat faptul că președintele Traian Băsescu va veni în rândurile Fundației Mișcarea Populară după ce își va încheia mandatul la Cotroceni.
"Este fundația în care președintele se va întoarce după ce își va încheia mandatul, nu știu dacă într-o funcție. În momentul acesta nu este membru al Mișcării Populare. După ce își va termina mandatul este fundația în care se va întoarce", a afirmat Lăzăroiu. 
Taguri

Comentează știrea

admirartor
5 iunie 2013
initiativa buna,

dar trebuie sa deschideti si pe internet posibilitatea de a se semna on-line. Bafta!

Ovanesian
5 iunie 2013
Tren

Trenul MP are locomotiva pe Traian Basescu( nume cu rezonanta de "percutie plebee" spune Plesu) , o locomotiva fasaita cu abur, cand Romania are nevoie de un Tren de Mare Viteza.

antiar
5 iunie 2013
machedonii astia

au ocupat toate partidele,nu mai ai loc de ei,inseamna ca e o afacere buna!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei