Moțiunea de cenzură, dezbătută de birourile permanente din Parlament

de Cuget Liber Marţi, 04 Februarie 2020 109
Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc în ședință marți, începând cu ora 12,00, pentru a stabili calendarul pentru dezbaterea și votul la moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați, transmite Digi 24. Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democrației românești", semnată de 208 parlamentari, a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de deputatul PSD Daniel Suciu.
Potrivit Regulamentului Parlamentului, moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. Dezbaterea moțiunii are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere. Pentru a trece moțiunea este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.
Conform Constituției, Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Camerei Deputaților și a Senatului, în ședință comună, asupra unui program, a unei declarații de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă, după asumarea răspunderii, se depune moțiune de cenzură și aceasta este adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.
Moțiunea social-democraților vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul Orban și-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei