Nicolae Ciucă a anunţat o întâlnire tripartită la Guvern. Iată ce se va discuta

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 15 Noiembrie 2022 83
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că o întâlnire tripartită în care se va discuta despre majorarea salariului minim pe economie va avea loc la Guvern miercuri.
„Mâine (n.r. miercuri) vom avea o întâlnire tripartită la Guvern şi vom stabili cu partenerii sociali tot ceea ţine de mărirea salariului minim”, a afirmat Ciucă la Parlament.

Întrebat dacă în salariul minim de 3.000 de lei se vor menţine 200 de lei scutiţi de impozit, Ciucă a spus: „În varianta în care ne oprim la 3.000 de lei, cei 200 de lei vor fi incluşi. Probabil va exista varianta ca angajatorul, voluntar, să asigure 200 de lei, peste 3.000 lei”.

Potrivit premierului, analiza de la nivelul Coaliţiei şi al Guvernului vizează compensarea inflaţiei, care a depăşit 15%.
Referindu-se la pensii, Ciucă a spus: „Cei cu venituri mici trebuie să beneficieze de mărirea veniturilor astfel încât să acoperim această inflaţie. Se lucrează la nivelul structurilor de specialitate astfel încât, pe baza prognozelor bugetare, să asigurăm acea anvelopă de creştere de 15% din buget, pentru a putea să asigurăm creşterea pensiilor. Sigur, este în analiză şi ne dorim ca din acest pachet să asigurăm pentru cei care au pensiile cele mai mici o creştere graduală”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei