Nicolae Ciucă: Chiar dacă Israelul e dincolo de Balcani şi Marea Mediterană, distanţa este mică

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 16 Aprilie 2024 798
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat că a discutat cu premierul Marcel Ciolacu despre situaţia din Orientul Mijlociu, pentru formarea unei opinii coordonate, subliniind că, deşi Israelul este dincolo de Balcani şi Marea Mediterană, distanţa este mică faţă de România.
„România se află deja în proximitatea unei zone de conflict, un conflict de uzură care durează de mai bine de doi ani şi dacă ne uităm pe hartă putem să spunem că suntem la o distanţă mare de Orientul Mijlociu, dar consecinţele şi efectele putem să le considerăm ca afectându-ne pe noi toţi. Sunt consecinţe care se vor resimţi la nivel global, cotaţiile la petrol la Bursă sunt estimate ca având o evoluţie în creştere. Această spirală a conflictului există şi este important să nu se intre într-o dinamică pe care să nu mai putem să o controlăm. Avem linişte, avem pace, ferească Dumnezeu de ceea ce ar putea să se întâmple într-o escaladare a conflictului. Chiar dacă este dincolo de Balcani şi Marea Mediterană, distanţa este mică”, a spus Ciucă.
Liderul PNL a amintit că România se bucură de pace şi linişte pentru că Ucraina a menţinut linia frontului de peste doi ani.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei