Nicolae Ciucă face primul anunț după ce Biden a ajuns în Ucraina: "E o vizită importantă"

de Alina DRACOPOL Luni, 20 Februarie 2023 412
Premierul Nicolae Ciucă face primele comentarii după ce președintele SUA, Joe Biden, a descins în Ucraina într-o vizită surpriză. Ciucă spune că e vorba de un moment istoric.

"Este o vizită foarte importantă care transmite mesajul de solidaritate și de continuare a sprijinului pe care comunitatea internațională îl va acorda Ucrainei indiferent de situația din teren", a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele american Joe Biden a ajuns la Kiev într-o vizită surpriză, pe măsură ce se apropie prima „aniversare” a invaziei Rusiei în Ucraina.

Călătoria este o surpriză pentru mulți, deoarece președintele american trebuia să viziteze Polonia, iar săptămâna trecută Casa Albă a declarat că nu intenționează să treacă granița în Ucraina vecină, relatează Sky News.

Biden este unul dintre ultimii dintre cei mai puternici lideri occidentali care se îndreaptă spre Kiev pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski, Rishi Sunak, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz călătorind anterior în această țară.

De-a lungul dimineții s-a speculat că un oficial occidental de rang înalt ar putea vizita capitala.

Vestea vizitei președintelui american a fost confirmată de către deputatul ucrainean Lesia Vasylenko pe Twitter.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei