Nicolae Ciucă: "La sfârşitul anului, inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%"

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 16 Decembrie 2022 122
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, din analiza efectuată la nivelul Guvernului, la sfârşitul anului inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%.
„Datele legate de inflaţie pentru luna noiembrie sunt cele pe care dumneavoastră le-aţi menţionat, a ajuns la aproape 17%, în comparaţie cu luna noiembrie din anul 2021. Deci, putem spune că inflaţia în anul 2021, în luna noiembrie, a fost mult mai mică în comparaţie cu celelalte luni din anul trecut, iar în analiza pe care am făcut-o atunci când am primit aceste cifre a rezultat foarte clar că, la sfârşitul anului, inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%. Este doar un procent, o cifră de comparaţie între inflaţia pe luna noiembrie 2022 și cea din luna noiembrie 2021”, a afirmat Nicolae Ciucă vineri într-o conferinţă de presă la Ambasada României la Paris.
Întrebat dacă se aşteaptă la o scădere a preţurilor în lunile februarie-martie ale anului viitor, premierul a răspuns: „Am discutat cu specialiştii de la Ministerul de Finanţe, am discutat cu specialiştii de la Banca Naţională şi am încercat să identificăm evoluţia viitoare pentru 2023. Din datele pe care le-am primit, există o tendinţă în scădere pentru anul 2023 şi, aşa cum rezultă din analiză, este foarte posibil ca inflaţia să se apropie de 10%”.
El a menţionat că instituţiile naţionale şi internaţionale prevăd pentru România o creştere economică pentru 2023, chiar dacă nu la fel de mare precum cea din 2022, iar aceasta va permite creşterea salariului minim şi continuarea sprijinirii populaţiei vulnerabile.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei