Nicolae Ciucă: „Menţinem angajamentul pentru îndeplinirea obligaţiilor aferente PNRR”

de Mircea GHIȚĂ Luni, 07 Noiembrie 2022 91
Guvernul îşi menţine angajamentul neechivoc faţă de îndeplinirea obligaţiilor aferente PNRR, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul şedinţei Comitetului de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, reuniune desfăşurată, luni, la Palatul Victoria, la care au participat ca invitaţi şi oficiali din partea Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, mesajele prim-ministrului s-au concentrat pe aspecte care ţin de îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate de România în cadrul PNRR, în noul context creat de crizele suprapuse cu care se confruntă întreaga Europă.
„Şeful Executivului a reafirmat angajamentul neechivoc faţă de îndeplinirea obligaţiilor aferente PNRR. Acesta a solicitat miniştrilor să găsească soluţii pentru implementarea jaloanelor necesare în vederea avansării celei de-a doua cereri de plată. Reformele pe care le implică PNRR contribuie la creşterea rezilienţei României, inclusiv prin pregătirea societăţii şi economiei pentru viitor”, se arată în comunicat.

Ciucă a reiterat şi dorinţa Executivului de a menţine un dialog cât mai strâns cu experţii Comisiei Europene.
„Aşa cum i-am transmis de curând şi doamnei preşedinte al Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles, ne menţinem dorinţa pentru un dialog cât mai strâns cu experţii Comisiei şi apreciem cooperarea eficientă pe care am avut-o până acum”, a declarat premierul. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei