Nicolae Ciucă: "Vom asigura finanţarea IMM Invest Plus şi pentru anul 2023"

de Mircea GHIȚĂ Luni, 19 Decembrie 2022 105
Guvernul va aproba finanţarea şi pentru anul viitor a schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus şi a componentelor acesteia, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.
„Este vorba de acea ordonanţă care prevede aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus şi a componentelor sale IMM Invest România, Agro IMM invest, IMM Prod, Grant Construct Innovation şi Rural invest. Discutăm practic de asigurarea finanţării măsurii şi pentru anul 2023. Practic, prin această măsură, plafonul total al garanţiilor ajunge la peste 20 de miliarde de lei şi în felul acesta suntem convinşi că sprijinim atât mediul de afaceri şi economia, cât şi asigurarea locurilor de muncă şi încurajăm ca toţi cei care au spirit antreprenorial să continue şi să aibă o predictibilitate în ceea ce priveşte sprijinul pe care Guvernul îl acordă mediului de afaceri”, a declarat Nicolae Ciucă, luni, la începutul şedinţei de Guvern.
El a subliniat că deciziile privind sprijinul acordat IMM-urilor sunt în concordanţă cu obiectivele asumate prin PNRR şi ţintele fixate privind aderarea la OCDE.
„Sunt, astfel, decizii pe care le vedem în aliniere cu demersurile pe care noi ni le-am asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care are acea componentă de reformă şi componenta de investiţii şi, de asemenea, măsurile şi responsabilitatea pe care pe care ne-am asumat-o pentru a respecta standardele specifice Uniunii Europene, dar şi pe cele ale Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică, ţinând cont de faptul că săptămâna trecută am reuşit, aşa cum ne-am angajat, să depunem memorandumul iniţial”, a declarat Ciucă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei