Opt persoane au intrat în bătălia electorală pentru Primăria Mangalia. Partidul AUR a rămas fără candidat

de Carmen MOCANU Marţi, 07 Mai 2024 3621
Opt persoane au rămas în cursa pentru Primăria Mangalia după ce magistraţii au decis că Vasile Cosmin Truşcă, candidatul partidului AUR, nu întruneşte condiţiile legale pentru a participa la competiţia electorală din data de 9 iunie 2024, atunci când au loc alegerile locale.

Partidul lui George Simion a rămas fără candidat la Primăria Mangalia după ce Tribunalul Constanța a hotărât, definitiv, că Vasile Cosmin Trușcă nu poate candida la funcția de primar al municipiului Mangalia.
Inițial, candidatura acestuia fusese validată de Biroul Electoral de Circumscripție Nr.2 Mangalia, dar Ozghiun Menabit (candidat la Primăria Mangalia din partea Alianței Noi suntem Mangalia) a contestat candidatura lui Cosmin Trușcă la Primăria Mangalia, din partea AUR. Pe fond, contestația a fost admisă de Judecătoria Mangalia.
„Admite contestația formulată de contestatorul Menabit Ozghiun, în contradictoriu cu intimatul Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 2 Municipiul Mangalia, împotriva Hotărârii nr. 17 din 29.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 Municipiul Mangalia. Anulează Hotărârea nr. 17 din 29.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 Municipiul Mangalia și, în consecință, respinge candidatura intimatului Trușcă Cosmin Vasile pentru funcția de primar al municipiului Mangalia din partea Alianței pentru Unirea Românilor – AUR“, se menţionează în soluția judecătorilor.
Decizia nu era însă definitivă, așa că Trușcă a atacat-o cu apel, care a fost soluționat la Tribunalul Constanța. Instanța a decis să respingă apelul declarat, ca nefondat, fără altă cale de atac.


„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul pârât Truşcă Cosmin Vasile împotriva sentinţei civile nr. 684/02.05.2024 pronunţate de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 2308/254/2024, în contradictoriu cu intimatul contestator Menabit Ozghiun şi intimatul pârât Biroul Electoral de Circuscripţie nr. 2 Mangalia”, se menţionează în soluţia definitivă a Tribunalului Constanţa.
Pe de altă parte, candidatura lui Truşcă a fost contestată şi de actualul primar Cristian Radu, contestație ce a avut acelaşi parcurs. Mai exact, admisă la Judecătoria Mangalia şi rămasă definitivă la Tribunalul Constanţa.
Din câte se pare, candidatura lui Truşcă a fost respinsă pe motiv că listele prezentate aveau semnături strânse pentru un alt candidat. Mai exact, pentru Daniel Coleașă, care ar fi urmat să candideze din partea AUR, doar că a fost schimbat cu câteva ore înainte de a merge la Biroul Electoral. Concret, coordonatorul judeţean Mohammad Murad a decis să-l retragă pe Coleașă și să meargă cu Trușcă. În consecință, ar fi șters numele lui Coleașă de pe liste și l-ar fi trecut pe noul candidat.
Reacţia partidului condus de George Simion
Reacţia celor de la AUR nu a întârziat să apară, ei acuzând pentru eşec „caracatița politică de la nivelul Mangaliei care a obținut invalidarea candidaturii lui Cosmin Trușcă din partea AUR pentru Primăria Mangalia, în condițiile în care Biroul Electoral validase această candidatură”. Mai mult, îl acuză pe actualul primar Radu Cristian că ar fi „mână în mână cu Menabit Ozghiun deoarece ambii au atacat decizia Biroului Electoral de Circumscripție cu scopul clar de a elimina un candidat care avea potențialul de a pune capăt domniei peneliste din Mangalia”.
Întrebaţi de Cuget Liber ce dovezi au în acest sens, cei de la AUR au refuzat să răspundă la întrebare şi să prezinte eventuale probe şi au spus că vor clarifica aceste nelămuriri într-o viitoare conferinţă de presă.
Rămâne de văzut ce s-ar mai putea clarifica, atât timp cât două instanțe au dat aceeași soluție în privința candidatului AUR.
În altă ordine de idei, chiar dacă Vasile Cosmin Trușcă a fost scos din cursa pentru Primăria Mangalia, cei de la AUR susțin că lupta lor va continua.
„Facem apel la toți locuitorii orașului care își doresc cu adevărat schimbarea la nivelul administrației publice să voteze lista AUR pentru Consiliul Local Mangalia, deschisă de dr. Mohammad Murad, dr. Dan-Nicolae Lefter și Cosmin Trușcă”, au mai transmis cei de la AUR.
Reamintim că Mohammad Murad candidează şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa din partea AUR.
Cine participă pentru funcția de primar și cine are liste la Consiliul Local
În aceste condiţii, din nouă candidaturi admise iniţial de Biroul Electoral de Circuscripţie nr. 2 Mangalia au mai rămas opt.
Opt candidaţi care se vor lupta „pe viaţă şi pe moarte” pentru a ajunge la conducerea Primăriei Mangalia, o redută râvnită de mulţi competitori. Astfel, în cursa electorală se află: Abdurefi Semiran (Partidul Uniunea Salvați România), Foleanu Paul (Partidul Social Democrat), Menabit Ozghiun (Alianța Noi suntem Mangalia), Moldovan Dănuț (Pro România), Niță Andrei Cristian (SOS România), Radu Cristian (Partidul Național Liberal), Vieru Eugen Alexandru (PUSL) și Zamoșteanu Adrian (REPER).

În altă ordine de idei, pentru Consiliul Local Mangalia au depus liste de candidați:
Alianța Noi suntem Mangalia (AD – Verzii, PER – UDT)
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Partidul Forța Dreptei
Partidul Național Liberal (PNL)
Partidul Pro România
Partidul REPER
Partidul Social Democrat (PSD)
Partidul Umanist Social Liberal (PUSL)
Partidul Uniunea Salvați România (USR)
Partidul S.O.S. România.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei