Ordonanța privind concedierile, aprobată cu modificări care reduc implicarea Guvernului

de Carmen MOCANU Marţi, 07 Mai 2013 132
Ordonanța privind protecția angajaților disponibilizați din companiile de stat, anunțată oficial ca fiind aprobată la jumătatea lunii aprilie, a primit avizul Executivului, într-o formă care stabilește că Guvernul aprobă doar sumele alocate plăților compensatorii.
Ordonanța a fost aprobată în lipsa ministrului Economiei, Varujan Vosganian, plecat din țară, fiind semnată de către un secretar de stat.
În noua formă, ordonanța nu mai prevede că societățile de stat care pot efectua concedieri colective, precum și numărul de salariați ce urmează să fie disponibilizați se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, ci că Executivul aprobă doar cuantumul plăților compensatorii, iar programul concedierii colective este elaborat de angajator.
În forma inițială a proiectului, acest articol prevedea că societățile de stat care pot efectua concedieri colective în condițiile ordonanței, precum și numărul de salariați ce urmează să fie disponibilizați se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort, numai în condițiile în care există programe de restructurare sau reorganizare aprobate, iar concedierea colectivă nu depășește termenul de 31 decembrie 2018. Programele de restructurare ori de reorganizare a operatorilor economici erau aprobate de autoritatea publică implicată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei