Palatul Administrativ, clădire cu grad seismic ridicat. „A fost semnat contractul de reabilitare”

de Carmen MOCANU Miercuri, 05 Iunie 2024 631
Județul Constanța deschide lista finanțărilor acordate în scopul promovării eficienței energetice prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Drept urmare, în cursul zilei de miercuri a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului de reabilitare, modernizare și dotare a Palatului Administrativ Constanța, cu o valoare de peste 56 de milioane de lei.
"Clădirea era încadrată într-un grad seismic ridicat și nu a beneficiat niciodată de intervenții majore de consolidare, fiind realizate doar lucrări de suprafață și de întreținere. Acest proiect include o consolidare structurală importantă, alături de modernizarea și reabilitarea clădirii. Mai mult, va conduce la o îmbunătățire a performanței energetice, ceea ce va reduce semnificativ costurile de întreținere și consumul energetic, contribuind astfel la obiectivele de sustenabilitate și protecție a mediului. Dar cel mai important lucru este că va oferi siguranță cetățenilor și angajaților, pentru că lucrurile, dacă nu le facem temeinic, pot avea consecințe grave, mai ales că vorbim de o clădire strategică.
Țin să îi mulțumesc domnișoarei director a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, un profesionist desăvârșit pe care îl stimez și îl apreciez foarte mult. A reprezentat un real suport în demersul nostru de a obține această finanțare. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc domnului vicepreședinte Petre Enciu și întregii echipe din cadrul Direcției Generale de Proiecte a Consiliului Județean Constanța, pentru tot efortul și dedicarea de care au dat dovadă în realizarea acestui proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei